Zeg nooit, nooit

vrijdag, 9 maart, 2018

Geert Leys treedt in de voetsporen van zijn vader en versterkt CD&V ploeg.

Geert Leys: 
Als oudste zoon, in een gezin van zes, met een papa die als volleerd politicus door het leven ging en die mij meermaals had gevraagd om in zijn voetsporen te treden, voelde ik mij op jonge leeftijd nog niet rijp om die stap te zetten.
Met enkele vrienden van diverse strekkingen hadden we zelfs een pakt gesloten om enkel na toelating van “iedereen” in de politiek te gaan.”
 

Enkele jaren later was dit beroepshalve als kine van de nationale roeiploeg (2 jaar),
KSV Cercle Brugge (32 jaar), KV Oostende (2 jaar), steeds gecombineerd met een privépraktijk, qua tijd zelfs niet mogelijk.
Aangevuld met 12 jaar competitie tafeltennis, gevolgd door 28 jaar squashcompetitie, tennis, padel, vroeger gecombineerd met amateurvoetbal (W.Z.) en de laatste jaren als muziekliefhebber-student-piano, was zijn leven steeds erg kleurrijk.

Geert Leys:
“Enkele maanden terug werd ik gecontacteerd door onze hopelijk toekomstige burgemeester Dirk De Fauw, om mij kandidaat te stellen op de CD&V lijst.
Het begon toen pas echt te kriebelen en na rijp beraad en veel overleg met vrienden en familie heb ik besloten om met veel ambitie toe te happen.
Op vlak van cultuur en sport denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen.
Mijn interesse voor en deelname aan talrijke sporttakken, mijn liefde voor muziek en mijn rijk gevulde vriendenkring met enorm gevarieerde ideeën kunnen mij daarbij helpen.”

Vanuit zijn Vlaams katholieke opvoeding wil Geert lokaal ook helpen om onze klassieke, eenvoudige waarden via onderwijs, sport en jeugdbewegingen (zelf oud scoutslid Savio en A. Depauw) aan de jonge generatie door te geven.
“We leven in een prachtige stad zonder agressie. We hebben de zee (Zeebrugge moet o.a. weer op de kaart als volwaardige kustgemeente), af en toe de zon, cultuur, sport en ….. misschien iets te veel verdoken armoede.” aldus Geert Leys.

Dirk De fauw:
Geert Leys is een sterke aanwinst om St-Andries én Brugge nog mooier te maken en dit - om zijn woorden te citeren – op een collegiale en solidaire wijze.
Zijn diverse netwerken, rijkgevulde contacten en kleurrijke ervaringen zijn een grote verrijking voor ons team en onze stad”.